Kunstudstilling “Rohde”

10. juni 2021

Udstilling og beskrivelse af Lars Rohde

INSPIRATION TIL PLAKATERNE

I 2020 sad jeg en dag og kiggede i en kunstbog om Miro. Jeg læste, at Miro kunne lade sig inspirere af nogle malerklatter som var tabt på gulvet. I mine malerier er den sorte lagt helt tilfældigt ned over motivet og skaber både spænding og kontrast i billedet. Jeg lavede med en bred pensel en hel tilfældig bevægelse med den sorte farve, lagde nogle få rene farver ind og ud af det opstod idéen med plakaterne.

NEW YORK WINDOWS

Da jeg havde tegnestuen udførte jeg et projekt Entreprenør Kurt Thorsen. Kurt var så glad for resultatet, at han inviterede mig til New York. Jeg blev installeret på Hilton Hotel, på 30. etage og sad på et af de få rolige øjeblikke og så ud på skyskraberne overfor. Jeg så at hvert vindue havde hver sit grafiske udtryk, og med flere 1000 motiver var der nok at ta’ fat på. Jeg skitserede nogle få, og resultatet er blevet til NEW YORK WINDOWS.

Se den fulde udstilling samt priser i Ry Hallerne i juni og juli måned eller læs nærmere på https://www.lars-rohde.dk/