Kunstudstilling “Corona Hjemmeskole”

4. maj 2021

Udstilling og beskrivelse af Malene Vinge Jacobsen

Da regeringen i december 2020 besluttede at hjemsende landets skolelever og studerende og lade dem modtage online undervisning var der næppe mange, der kunne forestille sig, at dette ville vare i de 3 måneder, der indtil videre er gået. Nu skriver vi april 2021, og eleverne og studerende begynder så småt at vende tilbage på skolerne og uddannelsesstederne om end det langt fra er på fuld tid, eller sammen med hele klassen og i klasselokalerne. Ingen ved endnu, hvornår skoledagene bliver normale.

For nogle har det været hårdt, kedeligt og ensomt. For andre har det været helt ok. For dem alle har det været en ny og anderledes situation, som blev og er en længerevarende tilstand, der har krævet nytænkning af indretning på værelset eller måske endda flere steder i huset.

En undervisningsform med mulighed for at spise sin morgenmad mens undervisningen er i gang og med mulighed for at aflægge terminsprøve fra sin seng under dynen.

En tid der har gjort, man kunne stå op 5 minutter inden mødetid samt muliggjort, at underviserne kunne sidde i nattøj og undervise deres elever.

En anderledes skoledag der har krævet en ekstra indsats af rigtig mange forældre, og som de fleste håber ikke bliver nødvendigt at gentage.

En situation og en tilstand, der var interessant at dokumentere. En dokumentation der skal være med til, at vi alle husker denne specielle tid for eftertiden. Med disse 23 billeder har jeg ønsket at vise denne anderledes og skøre tid for bare nogle af landets elever, studerende og undervisere. 23 billeder med 23 forskellige personer, der alle har dét tilfælles at modtage eller formidle undervisning online. Billederne skal også være en hyldest til alle landets elever, studerende og undervisere for at holde fanen og moralen højt. Godt kæmpet!

Se den fulde udstilling i Ry Hallerne i resten af Maj måned 2021 eller læs nærmere på www.vinge-foto.dk